مزاج بلغمی با دمنوش به لیمو
اگر به دنبال دمنوش مناسب برای بلغمی مزاج ها هستید توصیه می شود تا به دمنوش به لیمو فکر کنید. این دمنوش هم از طبعی گرم برخوردار است و هم در خصوص پرخوری هایی که عصبی می باشند بسیار مفید و موثر عمل می نماید و ضمناً مشکل کند شدن حافظه بلغمی ها رو نیز تا حد زیادی حل می کند.
این دمنوش به عنوان دمنوش لاغری نیز مورد استفاده قرار می گیرد و در اغلب پک های گیاهی کاهش وزن و لاغری از این دمنوش استفاده می شود.
برای تهیه این دمنوش در منزل می توانید در ابتدا یک قاشق غذاخوری از به لیمو خشک شده را در داخل یک قوری آب جوش ریخته و بگذارید تا که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و سپس با عسل شیرین کرده و نوش جان کنید، از بابت بهترین زمان مصرف این دمنوش هم می توانید دو ساعت بعد نهار و یا شام در نظر داشته باشید.
دمنوش بادرنجبویه یک دمنوش مناسب برای بلغمی مزاج ها

به چندین نوع از دمنوش مناسب برای بلغمی مزاج ها اشاره داشتیم که یکی دیگر از آن ها دمنوش بادرنجبویه است که با خواص بینظیری در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
بادرنجبویه یک دمنوش مناسب سودا بود و این مسئله به خاطر طبع گرم این دمنوش است.
با در نظر داشتن سردی مزاج بلغمی ها، به منظور غلبه بلغم نیز توصیه می شود تا از دمنوش بادرنجبویه استفاده کنید.
برای تهیه این دمنوش یک قاشق غذاخوری بادرنجبویه را با دو لیوان آب جوش داخل قوری ریخته و بر روی حرارات ملایم سماور یا کتری به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا دم بکشد و بعد با استفاده از نبات یا عسل میل کنید.
معرفی دمنوش های ترکیبی مناسب بلغمی مزاجها
- دمنوش ترکیبی زیره ، آویشن ، زنیان ، پودر عسل
- دمنوش ترکیبی گل گاوزبان، به لیمو، سنبل الطیب، زیرفون
- چای سبز گزنه و برگ زیتون
- دمنوش ترکیبی پر سیاووشان ، مرزنجوش ، بابونه ، پودر عسل
اصلاح مزاج بلغمی با داروهای گیاهی
اصلاح مزاج با بهره گیری از دمنوش مناسب برای بلغمی مزاج ها یک روند درمانی بدون عارضه می باشد.
دارچین از جمله ادویه هایی می باشد که به راحتی در هر آشپزخانه ای پیدا می شود و در طب سنتی هم از بهترین دمنوش های مزاج بلغمی یاد می شود.
دمنوش دارچین هم مثل دمنوش بابونه دارای طبعی گرم و خشک است و به راحتی میتوان از آن به منظور اصلاح مزاج و غلبه بلغم بهرمند شد.
در خصوص طرز تهیه دمنوش دارچین می توانی گفت که برای تهیه این دمنوش کافی است تا چند تکه از چوب دارچین را خرد نمایید و.
به همراه دو لیوان آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید و سپس نوش جان کنید که برای خوش طعم تر شدن دمنوشتان می توانید از عسل استفاده نمایید.
حدیث پیامبر (ص) توصیه داشتند که هیچ انسانی هرگز ظرفی بدتر از شکم خود را پر نکرده است!
اصولاً آدمیزاد به منظور ادامه حیات خویش به چند لقمه غذا در وعده های روز ،بیشتر نیازی ندارد چون یک سوم حجم معده برای غذا و دو سوم دیگر برای نوشیدنی + تنفس می باشد.
با رعایت این اصل طب اسلامی مهم می توان از پرخوری و سمی شدن بدن جلوگیری نمود و سم زدایی از عدم تعادل بلغم انجام می شود.
عدم تعادل بلغم ؟ با نیوشا هرگز!
“بلغم ، یا مخاط به زبان عربی ( بالغام ) یک جز اساسی در طب اسلامی می باشد.”
این مزاج مزاج سرد و تر و یکی از چهار هورمون بدن می باشد.
غذاهای لبنیات و ترشی و سرکه بلغم را زیاد می کند.
ارده، عسل، شیره انگور و خرما و گرمی جات بهترین مواد خوراکی برای بلغمی ها می باشد.
اگر فرد بلغمی بیش از حد آب بنوشد موجب بروز بیماری، سردی، خستگی، سستی و پرخوابی در او میشود.
مصلح (اصلاح کننده) مزاجی ماست گیاهانی مثل پونه، نعنا، آویشن، زیره و صد البته زنیان می باشد.
شروع فرآیند سم زدایی با داروهای گیاهی خاص تنها پس از پس از بررسی علائم و مشخصات زبان ، چشم ، پیشانی ، ناخن ها ، صورت ، ریه، نبض، دست راست و چپ می تواند با برنامه خاص تجویزی دانشمندان و متخصص طب سنتی انجام شود.
دمنوش انیسون ستاره ای یا جوشانده ی میوه ها و دانه های بادیان ستاره ای (Illicium verum) جهت استفاده در مواد خوراکی سرد مثل لبنیات، ماست، دوغ، ترشیجات و… بسیار مناسب است.
دمنوش مناسب برای بلغمی مزاج ها
اگر چاقی مفرط دارید یا پوست شما خیلی سفید و حالت رنگ پریده است موهای سرتان خیلی نازک و کم پشت می باشد .
بایستی از این طبع گرم دمنوشهای نیوشا استفاده کنید و یا در منزل خودتان آن را تهیه و دم کرده و نوش جان کنید.
علاوه بر این موارد می توانید از شیره انگور یا همان دوشاب ، عسل و شربت عسل یا خرما در کنار این دمنوش ها استفاده نمایید.
اما حواستان باشد خیلی زیاده روی نکنید و متعادل مصرف نمایید تا از ما شاکی نشوید.
رفع سردی و رطوبت بدن با استفاده از دمنوش های گیاهی طبیعی و عرقیات یا شربت های دارای طبع گرم و خشک قابل اصلاح بوده و مزاج سرد و تر بلغمی ها را به سرعت تعدیل بخشیده و از بیماری های متفاوت که از طبع سرد و تر ناشی می شود جلوگیری خواهد شد.
لیست خوراکی های ممنوع افراد بلغمی مزاج
(با استفاده از مصلح ها می توان برخی از این خوراکی ها را مصرف کرد )
- ترشیجات (سرکه، لیمو ترش، زرشک، ترشک، لواشک) ، انواع شور
- سس، رب گوجه فرنگی
- چیپس و پفک
- شکلات، آدامس، بیسکویت، کیک صنعتی
- کاهو، گوجه فرنگی، خیار، لیمو ترش، کدو تنبل، کدو خورشتی، قارچ، سیب زمینی،
- هندوانه، نارنگی، کیوی، آلو، توت فرنگی، گریپ فروت، گرمک، زالزالک، خیار پوست کنده
- اسفناج، گشنیز، کاسنی، شاتره، خرفه
- برنج سفید، ماکارونی
- لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی، عدس
- ماش، جو، تخم کدو، بذر کتان، اسفرزه، تخم خیار،
- شیر گاو(البته اگر پر چرب باشد گرم است)، پنیر تازه،
- گوشت ماهی، گوشت اردک و غاز
- گوشت و تخم مرغ ماشینی
- گوشت و تخم پرندگان آبی
- آب یخ و انواع نوشابه گازدار
- سوپ جو، آش جو و آش رشته
نوشیدن آب سرد ( آب آشامیدن با درجه حرارتی بسیار کمتر از دمای بدن ) نیز برای اشخاص بلغمی مزاج بسیار بیشتر از چیزی که فکرش را می کنید ضرر دارد.
پس بلغمی مزاج ها لطفا آب خنک و تگری ننوشید!
دیدگاه خود را بیان کنید :