مواد مؤثره دمنوش وانیل نیوشا
بخش عمده ی طعم و بوی وانیل به دلیل وجود درصدی بالا از وانیلین است.
وانیلین : یک پلی فنول با خواص آنتی اکسیدانی قوی که از پوست در برابر رادیکال های آزاد و فشارهای محیطی محافظت می کند.
این عنصر با تولید کلاژن جدید پوست را التیام می بخشد و از ایجاد خطوط ریز و چین و چروک روی پوست جلوگیری می کند.
اسید وانیلیک، پی هیدروکسی بنزوئیک آلدهید، تانن، پلی فنول، اسیدهای آمینهٔ آزاد ، رزین و… نیز در دانه های گیاه وانیل وجود دارد.

خواص دمنوش وانیل نیوشا
- درمان التهابات پوستی و ترمیم زخم ها
- درمان درد و زخم معده
- کاهش ترس، دلشوره و افسردگی
- تقویت میل جنسی
- درمان گیاهی سیکل سل
- جلوگیری از پوسیدگی دندان
- جلوگیری از آلرژی
- پیشگیری از ابتلای سرطانها (به ویژه سرطان سینه)
سرفه و سرماخوردگی
وانیل دارای خاصیت ضد التهابی است و به درمان بیماری های تنفسی از جمله سرفه و سرماخوردگی کمک می کند.
به نظر می رسد خواص بی حس کننده خفیف وانیل درد ناشی از گلو درد و سردرد را از بین می برد به همین سبب اغلب در شربت ریه و سرفه از عصاره وانیل به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.

عفونت کودکان
وانیل به کاهش تب و درمان عفونت در کودکان کمک کرده و از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری می کند. برای رفع تب نیز کمی عصاره ی وانیل را با ۱ قاشق چای خوری شکر به ۱ لیوان آب داغ اضافه و نوش جان کند.
ضد التهاب
وانیل دارای خاصیت التهابی قوی است، مطالعات اخیر نشان داده وانیل تاثیر خوبی در درمان التهاب کبد دارد و به بهبود بیماری های التهابی همچون نقرس و آرتریت کمک می کند.
تنش و وسواس فکری
چای کیسه ای وانیلی نیوشا باعث کاهش تنش عصبی استرس و کاهش افسردگی در افراد می شود.
مطالعات نشان داده عصاره وانیل اثر مثبتی در درمان افسردگی و اضطراب دارد و نوشیدن چای ، آب شیر و… حاوی وانیل علائم افسردگی را کاهش می دهد.
رایحه وانیل نیز اثر مستقیم روی اعصاب داشته و به آرام سازی بدن و کاهش استرس های مزمن کمک می کند.
قلب
وانیلین موجود در وانیل باعث کاهش کلسترول خون می شود و خطرات حمله قلبی، سکته،آترواسکلروز، التهاب و لخته شدن عروق خونی و را کم می کند.
تهوع
رایحه وانیل تاثیر عالی برای درمان تهوع دارد. کافیست چند قطره عصاره وانیل به یک لیوان آب افزوده و میل کنید تا تهوع بهبود یافته و معده آرام شود.
دمنوش وانیل نیوشا با کیک خانگی

قطعاً انواع ادویه جات معروف و محبوب همچون زعفران، هل، دارچین، زنجبیل و … طعم بی نهایت خوشایندتر نسبت به چای های ساده دارند و همه ما در فرصت مناسب از این نوع چای ها نوشیده ایم.
گاهاً یادمان می رود که ادویه ای به نام وانیل داریم که حتی بعضاً بهتر ترکیب آن با چای سیاه خوشمزه تر از سایر ادویه جات و گیاهان طعم دهنده مثل دارچین، هل و زنجبیل است!
همه ما از قدیم الایام با بستنی، کیک، دسر و… با طعم وانیل چه سنتی و ایرانی مثل فرنی و چه دسر های مدرن اروپایی مثل پاناکوتا آشنایی داریم و طعم وانیل را در این دسته خوراکی ها بیشتر چشیده ایم.
اصولا وانیل یکی از اسانس های پای ثابت کیک و شیرینی جات ایرانی سوغاتی های خوشمزه و حتی کیک و محصولات صنعتی می باشد.
جالب است بدانید!
انواع وانیل :
وانیل ماداگاسکار ( Madagascar Bourbon Pure Vanilla) بیش از 70٪ از بازار وانیل جهانی را برعهده دارد و در پرورش و توزیع وانیل شهرت جهانی دارد.
وانیل تاهیتی و وانیل مکزیک در رده دوم تامین وانیل جهان قرار دارند .
اولین وانیل نیز در مکزیک بوده است . ولی طعم و بوی وانیل مکزیک نسبت به ماداگاسگار ضعیف است.
دلیل ضعف رایحه آن این است که طبق آزمایشات انجام شده میزان ماده موثره ی « وانیلین » در نوع مکزیکی حدود نصف مقدار وانیل ماداگاسگار بدست آمده.
وانیل مکزیکی خصوصیات منحصربفردی نظیر ته مزه ی میوه ای و دودی کمی دارد که در نوع خود بی نظیر است.
طرز تهیه چای وانیلی خانگی
وانیل در سال 1780 میلادی در پاریس فرانسه به صورت طعم دهنده ی بستنی ویژه ی آقای توماس جفرسون مورد استقبال همه قرار گرفت و هنوز هم رسپی این بستنی سنتی اصیل فرانسوی در دنیا معروف است.
بعدها وانیل در صنعت غذا، نان، لبنیات، نوشیدنی و حتی صنایع دارویی و آرایشی نیز مورد استفاده واقع شد.
عمومی ترین نوع وانیل عصاره وانیل است که با انتقال دانه های وانیل خرد شده در اتیل و آب به مدت حدود 2 روز ترتیب داده می شود.
سپس مخلوط بدست آمده برای چند ماه ذخیره شده و سپس در نهایت فیلتر می شود.
دستورالعمل دیگر تقسیم لوبیای وانیل و استفاده از دانه های کوچک سیاه موجود در آن می باشد.
دانه های خشک جدا شده از داخل لوبیاها را درون چند فنجان شکر قرار دهید.
پس از چند روز ، شکر وانیل (پودر وانیل) خوشمزه ای برای استفاده در رسپی های کیک، کلوچه، بیسکوییت، دسر، بستنی و.. خواهید داشت.

رایحه وانیل فلوکسیتین طبیعی !
طبق نتایج منتشره در ژورنال Chemicals :
تحقیقات نشان می دهد وانیلین هیدروکسی بنزالدهید وانیلین خاصیت ضد افسردگی دارد و باعث بهبود خلق و خو می شود.
عصاره وانیل جایگزین طبیعی فلوکستین داروی ضد افسردگی بوده و استرس را کاهش می دهد.
استنشاق رایحه ی وانیل باعث آرامش ذهن می شود و در رفع استرسهای عصبی افراد معجزه می کند…
شاید به همین خاطر بوی نان و شیرینی های قنادی ها دم افطار ماه رمضان حالمان را عوض می کند!
نظر شما چیست؟
دیدگاه خود را بیان کنید :